Alkmaar Centraal


Gemeente Alkmaar stelt de bouw van de nieuwe fundering van de Leeghwaterbrug uit. Diverse constructietekeningen en berekeningen van de aannemer blijken niet aan de norm te voldoen. In verband met veiligheid heeft de gemeente als vergunningverlener bepaald dat de werkzaamheden, die binnenkort zouden starten, worden uitgesteld.

Gemeente Alkmaar en provincie Noord-Holland stellen veiligheid centraal en willen de plannen dan ook eerst goedgekeurd hebben. De verwachting is dat het bouwverbod gevolgen heeft voor de planning, maar het streven van de aannemer, de gemeente en de provincie blijft om de brug in maart 2019 te kunnen openen.

VVD Statenlid Hanneke Kaamer van Hoegee stelt de verantwoordelijke gedeputeerde schriftelijke vragen over het bouwverbod. De fractie wil weten hoe het komt dat de bouwplannen nog geen goedkeuring verdienen en of de bouwstop voorkomen had kunnen worden.

Verder vraagt Kaamer van Hoegee wat de gevolgen van het verbod zijn voor de planning en de verkeersoverlast. Dit ook met het oog op geplande projecten voor de N244 en de N246.

Het brugdeel richting Alkmaar stamde uit de jaren 50 en was aan het einde van zijn levensduur. De complete constructie wordt vanaf het fundament opnieuw gebouwd, zodat de brug weer 50 jaar mee kan.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl