De Schermerdijk gaat op de schop. De dijk tussen Oudorp en Driehuizen is afgekeurd en wordt versterkt door aan de binnenzijde van de dijk grond aan te brengen. Kees Stam is portefeuillehouder Waterveiligheid van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en gaf woensdag bij molen De Otter in Oterleek het startsein van het drie jaar durende project .

Voorafgaand aan het project is er nauwlettend gekeken naar het landschap, historie van de dijk en de flora en fauna. Belangrijke punten als het verleggen van de kabels en leidingen in de dijk, de bereikbaarheid van omwonenden en het netjes aansluiten van de op- en afritten krijgen alle aandacht.

De eerste fase van de werkzaamheden wordt uitgevoerd tussen Driehuizen en de Laanweg, bij Grootschermer, Ursem en Oterleek. Tot maart 2019 zijn hier omleidingsroutes te verwachten.

De aannemer begint volgend jaar zomer aan de tweede fase. Dan worden de overige dijkdelen aangepakt. (Foto: Ed Lonnee)

 
Pin It
Bekeken: 2928x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/