Alkmaar Centraal


Alkmaarse jongeren zijn de afgelopen jaren op steeds hogere leeftijd begonnen met alcohol drinken, blijkt uit de 'Monitor in control of alcohol & drugs' van Onderzoeksbureau Noord-Holland Noord. In het onderzoek is gekeken naar de ervaringen van jongeren en hoe ze daarmee omgaan.

Waar de eerste slok alcohol vijf jaar geleden op 13,5-jarige leeftijd werd genuttigd, wordt dat nu gemiddeld met 14,9 jaar gedaan. Daarmee halen de Alkmaarders net niet de streefleeftijd die de GGD, de politie en Brijder verslavingszorg vaststellen voor jongeren in Nederland.

Ondanks de vooruitgang blijft Alkmaar wel achterliggen ten opzichte van andere gemeenten. Zo haalden jongeren die meededen aan het onderzoek in de regio West-Friesland en Kennemerland de streefleeftijd met gemak. Voor het drugsgebruik onder jongeren in Alkmaar ligt dit niet anders, ook daar gebruiken ze eerder en vaker dan elders.

Een ander zorgpunt voor Alkmaarse jongeren is de hoeveelheid alcohol die geconsumeerd wordt. Tijdens het onderzoek gaf 64,6 procent van de deelnemende jongeren aan de afgelopen maand dronken of aangeschoten te zijn geweest, blijkt uit het rapport.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl