Het ROC Horizon College ontvangt met partners een subsidie van 2 miljoen voor de ontwikkeling van het techniekonderwijs. Het ministerie van OCW investeert het geld om meer animo voor de opleiding te creëren waardoor er meer technisch personeel op de arbeidsmarkt komt. Het geld komt uit het budget van het Regioneel Investeringsfonds mbo.

Het Horizon College heeft de subsidieaanvraag, genaamd Dudoc XP, met verschillende partners gedaan. Dit zijn opleidingsbedrijven, Hogeschool Inholland, acht vmbo's, twaalf technische bedrijven, SBB, de provincie Noord-Holland en de gemeente Heerhugowaard.

Met deze flinke impuls zal het Horizon College betere activiteiten en lesplannen kunnen realiseren. Zo wordt gedacht aan het inrichten van een Werkplein, dit is een bouwplaats die nooit af is en waar studenten samen aan het werk kunnen. Verder word er gedacht aan gastlessen op het mbo en op het vmbo. Zo willen de bedrijven en scholen het volgen van een technische opleiding aantrekkelijk maken.

Op dit moment wordt de techniekopleiding van het Horizon College in Heerhugowaard en Hoorn gegeven. Na de zomervakantie wordt deze ook om  Alkmaar aangeboden.
Pin It
Bekeken: 2553x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/