Het Schnitger orgel van de Grote Kerk van Alkmaar staat wereldwijd bekend als uniek instrument. Vrijdag 18 mei wordt het orgel twee keer bespeeld door organist Jas Hutchinson uit het Verenigd Koninkrijk. Hij speelt tijdens zijn kaasmarktconcerten werken van Bruhns, Bach en Muffat.

Jas Hutchinson-Bazely begon zijn orgelstudie in de Kathedraal van Lincoln en studeerde daarna in vier jaar af aan het Royal Northern College of Music, met eersteklas onderscheidingen. Hij gaf recitals onder andere in het stadhuis van Leeds en in de Metropolitane Kathedraal van Liverpool.

Na een jaar organist in Residence te zijn geweest in Blundell’s School in Tiverton, voltooit Jas op dit moment zijn pre-master opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij 'onze' stadsorganist Pieter van Dijk, die tevens samensteller van het hele programma is.

De kaasmarktconcerten zijn om 12:00 en om 13:00 en duren een half uur. Toegang is gratis.
Pin It
Bekeken: 2721x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/