Alkmaar Centraal


Woensdag 23 tot en met zondag 27 mei is het weer tijd voor Alkmaar Pride. Het meerdaagse evenement is opgezet om de acceptatie en integratie van transgenders, lesbisch-, homo- en biseksuele inwoners te vergroten in Alkmaar en omstreken. Dit jaar is het thema 'Embrace'.

Op alle dagen is er weer van alles te doen voor iedereen die hart heeft voor roze. Woensdagavond is in De Rekere de aftrap met 'Embrace Empowerment', waarbij je zelfverdedigingstechnieken leert, en in contact kunt komen met Roze in Blauw, het aanspreekpunt van de politie met leden uit de LHBT+ gemeenschap.

Donderdag is de officiële opening van Alkmaar Pride op het Waagplein. Daarna is er karaoke in Café 't Hartje en kun je bij het Filmhuis Alkmaar kijken naar de film. Heartstone. Vrijdag is er nog veel meer te beleven, zoals een dialoogavond, film, een tennistoernooi bij TPC Daalmeer en de Style Party – Pride Edition bij Spotlight Food & Drinks.

Zaterdag gaat het dan echt los met onder andere de Grachtenparade, feest op het Waagplein, Alkmaar shopping night – Pink Edition en het slotfeest in de Stadskantine. Om bij te komen kun je zondag nog relaxed een LHBT-film bij Filmhuis Alkmaar kijken, een roze stadswandeling doen en dichten met het Alkmaars Dichtersgilde.

Inschrijven voor de Grachtenparade kan tot en met zondag 13 mei, via alkmaarpride.nl/inschrijven, maar alleen als je al een boot hebt of huurt. Op 16 mei is de schippersmeeting. Er zijn twee prijzen dit jaar: eentje voor de mooiste particuliere boot en de mooiste boot van een instelling, bedrijf of organisatie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl