Vanaf vrijdag 1 juni zal Alkmaar een nieuwe stadsdichter hebben in de naam van Joris Brussel. De in 1987 geboren dichter zal over belangrijke gebeurtenissen in de gemeente Alkmaar gedichten schrijven. Hij neemt nu de functie over van Margreet Schouwenaar.

Brussel begon in 2008 met zijn eerste functie als stadsdichter in de gemeente Velsen en nam later ook het stokje over bij de gemeente Beverwijk. Daarnaast was hij huisdichter bij de stadsschouwburg van Velsen, had hij een dichtrubriek op 3FM en is hij festivaldichter.

In de stadsdichtverkiezing werd hij samen met 21 andere dichters beoordeeld op hun visie en kwaliteiten. Brussel kwam daar uiteindelijk als winnaar uit de bus. de jury roemde hem vanwege zijn 'brede ervaring en kwaliteiten'. "Hij ziet kansen om generaties en culturen te verbinden en wil nieuwe manieren en middelen uitproberen om ook een jongere doelgroep aan te spreken”, vertelde de jury.

De eerste keer dat hij te zien is, zal op 1 juni tijdens de opening van het Karavaan festival op het Doelenveld zijn. Ook zal hij aanwezig zijn op het CrossOverstad festival op 30 juni.
Pin It
Bekeken: 2808x
https://ee.itk.ac.id/data/