Alkmaar Centraal


Nadat afgelopen weekend spontaan een balkon afbrak van een huis aan de Bannewaard in Alkmaar, met zes gewonden tot gevolg, is gemeente Alkmaar een onderzoek gestart. Het onderzoek richt zich op - al dan niet illegaal gebouwde - balkons en dakterrassen bij vergelijkbare woningen in de wijk Huiswaard.

Zaterdagavond waren zes personen bij een huis aan de Bannewaard gewond geraakt, nadat het balkon onder hun voeten afbrak. Vijf van hen werden naar het ziekenhuis gebracht, waar later bleek dat de verwondingen gelukkig meevielen.

Uit onderzoek bleek dat de houten balkonconstructie was doorgerot, waardoor het van zijn ankers was geschoten. En dat het balkon zonder vergunning, dus illegaal, was gebouwd. Hierdoor was er geen keuring van het ontwerp geweest. Daarnaast hebben eigenaren de plicht hun constructies te onderhouden.

Een voorlopige inventarisatie wijst uit dat er mogelijk meer illegale balkons en dakterrassen zijn gebouwd in Huiswaard, waarvan wellicht ook een aantal niet aan veiligheidseisen voldoet. De gemeente doet verder onderzoek. De betreffende eigenaren ontvangen hier in de loop van deze maand een brief over.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl