Afgelopen weekend heeft de Noord-Hollandse politie weer een aantal meldingen gehad van bezorgde mensen over honden die in warme auto’s waren achtergelaten. Onder andere vanuit Ursem werd gebeld. In alle gevallen zijn de honden tijdig uit de auto gehaald.

De politie raadt nogmaals aan om honden niet achter te laten als het warm is buiten, ook niet voor een korte boodschap. Als het buiten 24 °C is, is het in een auto na een half uur al 43 °C. Een hond zweet niet zoals wij mensen doen en kan snel opwarmen. Bij een lichaamstemperatuur 42°C wordt het bloed van een hond te stroperig om goed te circuleren en kan de hond overlijden. Een auto kan ook in de schaduw goed warm worden.

Het is goed te zien als een hond het te warm heeft. Hij/zij ziet er moe uit, hijgt hard, kwijlt en kan braken.

De gezondheid of het welzijn van een dier benadelen en de nodige verzorging onthouden staan te boek als misdrijf in de wet dieren. Licht dus de politie in via 112 of de dierenpolitie via 144, als een dier in nood lijkt.
Pin It
Bekeken: 2837x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/