Al sinds 1948 wordt in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur in Wageningen ontstoken als herinnering aan het tekenen van de capitulatie van Duitsland in 1945. Sportteams uit het hele land brengen het bevrijdingsvuur naar hun eigen gemeente.

Ruim 20 hardlopers brachten het Bevrijdingsvuur naar het Bevrijdingsfestival in de Alkmaarderhout. Zij legden de afstand van bijna 200 km in estafette af. Het bevrijdingsfestival was volledig 'ommuurd', een eis van de gemeente om een festivalvergunning te verkrijgen. Veel mensen waren niet te spreken over de nieuwe opzet, met name het lang moeten wachten voor dranken, maar in het algemeen was de sfeer goed.

Eén van de trekkers was dit jaar rapper Lange Frans die samen met de Horizon Allstars optrad, leerlingen van het ROC Horizon College. Het nummer 'Blijf bij de les' ging zaterdagmiddag live in première en past goed bij het thema van Bevrijdingsdag, vrijheid en verbinding. Onderwerpen als in vrijheid leven en respect voor elkaar hebben komen in het liedje naar voren. En nee, we hebben geen idee waarom Lange Frans een backstagepas van 2017 om heeft... (foto's: Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 2691x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/