Neerlands oudste wielerklassieker, de Profronde van Noord-Holland, zal op zondag 13 mei voor de 72e keer verreden worden. Net als vorig jaar zijn de start en finish in Alkmaar, alleen deze keer niet op de Kanaalkade maar de Vondelstraat. Precies om 12:01 uur klinkt het startschot en zo'n 4,5 uur later is hier ook de finish. Oud-profrenner Steven Rooks is weer koersdirecteur.

Naast bekende wielerteams uit eigen land, starten ook teams uit Albanië, Australië, België, Duitsland, Groot-Brittannië, Oostenrijk en Tsjechië. De wielerkaravaan rijdt weer tegen de klok in via onder andere Zaanstad, Purmerend, Wognum, Medemblik, Wieringerwerf, Den Helder, Callantsoog en Bergen. In Alkmaar wordt tot slot één omloop van rond 13 kilometer gereden.

In de tussentijd is er voor jong en oud een vrij toegankelijk sportief programma in de Vondelstraat. Zowel jonge als enkele bekende baanwielrenners van de nationale selectie, zoals  Harrie Lavreysen, Sam Ligtlee en Roy van den Berg, gaan elkaar betwisten. Verder is er een mini sport- en spelfestival voor kinderen, waarbij ze onder andere een gratis smoothie bij elkaar kunnen fietsen, softbungee springen, klimmen op een klimtoren en skeelerles nemen.

Tussendoor kan de wielerklassieker gevolgd worden op een groot tv-scherm. De ontknoping van de wielerklassieker en de huldiging zijn vanaf 15:15 uur live op TV NH. Meer info profrondevannoordholland.nl en Facebook. (foto: Facebook Profronde van Noord-Holland)
Pin It
Bekeken: 2573x
https://ee.itk.ac.id/data/