Dinsdag 15 mei start op de Paardenmarkt in Alkmaar de tentoonstelling ‘Open Je Ogen’ voor mensenhandel. Te zien zijn dan 30 indrukwekkende portretten, met verhaal, van slachtoffers van mensenhandel. Burgemeester Bruinooge opent de expositie samen met Ina Hut, directeur-bestuurder van CoMensha, het landelijke Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel.

'Open Je Ogen' start om twee redenen in Alkmaar. Burgemeester Bruinooge is lid van het Landelijke Taskforce Mensenhandel en voorzitter van de Regionale tafel Mensenhandel, die de samenwerking tussen alle betrokken partijen stimuleert om mensenhandel in politieregio Noord-Holland effectief te bestrijden. Na Alkmaar volgt een symposium en gaat ‘Open Je Ogen’ naar omliggende gemeenten.

De portretten zijn in opdracht van CoMensha en in samenwerking met stichting Open Mind tot stand gekomen en krachtig vastgelegd door fotograaf Ernst Coppejans. De foto’s brengen de ernst en de diversiteit van mensenhandel in Nederland in beeld. Handel die wellicht pal voor je ogen plaatsvindt. In 2016 zijn 1.049 mogelijke slachtoffers geregistreerd.

Nederland verstaat onder mensenhandel ‘het werven, vervoeren, overbrengen, opnemen of huisvesten van een persoon, met gebruik van dwang (in brede zin) en met het doel die persoon uit te buiten’. De (beoogde) uitbuiting is de kern van mensenhandel. Men denkt al snel aan de seksindustrie, maar het gebeurt ook in andere sectoren, zoals de land- en tuinbouw.

Vanaf 1 juni sluit de Karavaan op het Doelenveld aan met het passende thema #Openmind, over blikvernauwing en blikverruiming. Beide acties lopen tot en met 10 juni. (foto: Ernst Coppejans)
Pin It
Bekeken: 2883x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/