Alkmaar Centraal


In tegenstelling tot wat een woordvoerder van de Vereniging Werknemers Openbaar Vervoer eerder nog aan nu.nl meldde, doet Connexxion wel mee aan de tweedaagse staking in het streekvervoer. Alleen buslijnen 3,4 en 5 in Alkmaar blijven 'zoveel mogelijk' buiten schot.

Vakbonden FNV en CNV riepen vorige week hun leden in het openbaar vervoer op om maandag en dinsdag het werk neer te leggen voor 3% meer loon en minder werkdruk. Zo hebben ze soms geen eens een plaspauze. De bonden kozen de vakantie omdat er dan relatief weinig reizigers zijn. Daarna wordt weer gewoon gewerkt en ook zijn er schooltoetsen en examens in aantocht.

Connexxion stelt dat er te vlug is gehandeld. Op connexxion.nl is te lezen dat werkgevers nieuwe eisen voorgelegd kregen, die ze nog niet hebben kunnen beoordelen. "De reiziger is de dupe. Wij hebben de rechter gevraagd om de staking te verbieden." De rechter bepaalde echter dat het stakingsrecht zwaarder woog dan het nadeel voor reizigers.

Connexxion waarschuwt gebruikers van buslijnen 3, 4 en 5 rekening te houden met extra wachttijd en een mogelijk slechte overstap. De situatie kan per uur wijzigen, dus de vervoerder raadt aan updates op connexxion.nl te volgen.

Op 4 januari werd al een keer gestaakt. Toen reden er ook nauwelijks streekbussen en regionale treinen.

 

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl