Alkmaar Centraal


Het was vrijdagmiddag flink schrikken voor buurtbewoners aan het El Grecohof in Alkmaar, toen na een woordenwisseling een man werd neergeschoten. "Ik heb het gehoord, ik heb het niet gezien. Vervolgens zag ik een man liggen met allemaal bloed vanuit zijn dij", vertelt een vrouw aan mediapartner NH Nieuws.

De buurtbewoonster is behoorlijk in shock en probeert zo goed mogelijk haar verhaal te doen: "Een jongen gooide keien naar een huis. Vijf keer. Best heftige keien, dat er geen raam is gesneuveld, dat is voor mij een wonder. Een hoop geschreeuw en gescheld."

"Toen kwam er een man aangefietst", vervolgt ze. "Dat heb ik niet gezien, maar gehoord. Ik was namelijk bezig met de hond. Ik hoorde: 'Wat kom jij nou doen, wie ben jij dan?'. Toen volgden die knallen. Ik ben gelijk naar binnen gerend, naar boven."

De getuige heeft de schutter goed gezien. "Het was een jongen, ik noem het een 'braniemakertje'. Rood-wit trainingspak aan, tasje bij zich, wit petje op. Hij was tussen de 22 en 28 jaar oud. Toen ik boven kwam, was hij weg."

De buurman maakte zijn hek open om bij het slachtoffer te gaan kijken en toen kwam de getuige ook in actie. "Er stond al een man bij het slachtoffer", zegt ze. "Die drukte de wond dicht. Ik ben doeken gaan halen. Het slachtoffer had het heel moeilijk. Overal lag bloed. In de paniek had ik het idee dat het lang duurde voordat de ambulance kwam. Maar je ziet zo'n man bloedend op de grond liggen, dan duurt alle hulp te lang."

Een woordvoerder van de politie meldt NH Nieuws dat het slachtoffer aanspreekbaar was, toen hij werd weggevoerd per ambulance. "Hij wordt nu verzorgd in het ziekenhuis. Als dat goed gaat, gaan wij later vandaag met hem praten. Hopelijk kan hij ons meer vertellen over de dader en wat er nu precies is voorgevallen."

De getuige weet de reden voor de schietpartij niet, maar speculeert dat het om drugs gaat. "Ik heb gehoord van andere bewoners dat ze er klaar mee zijn. Misschien moeten ze de boel hier maar gewoon plat gooien en iets anders neerzetten dat ander volk trekt. Want dat dit gewoon in mijn buurt gebeurt, dat is het meest rare. Ik ben me echt rotgeschrokken."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl