Het Alkmaarse college van B&W heeft te kennen gegeven dat er voorlopig geen betere beschutting komt op het busstation naast Alkmaar CS. Busreizigers moeten het doen met de abri's bij de haltes, die maar weinig bescherming bieden tegen slechte weersomstandigheden.

Het college was via een motie van de gemeenteraad aangespoord om met Connexxion in overleg te gaan over betere bescherming tegen de elementen op het busstation. De wens was om de oude wachtruimte weer beschikbaar te stellen, maar dit blijkt geen optie. 

Eigenaar NS gaat het pand in 2022 slopen en meent dat het niet loont om voor de tussengelegen tijd het nodige onderhoud plegen. Ook voor een korte periode wil de treinvervoerder het pand niet aan de gemeente verhuren.

In ieder geval een tijdelijke oplossing kwam niet op tafel en dat vindt Maya Bolte van Leefbaar Alkmaar, initiatiefneemster van de motie, maar raar. Zij stelt dat er een oplossing moet komen, al is het maar in de vorm van een tijdelijke mobiele wachtruimte. Ook omdat er anders een belangrijk aandachtspunt na de verkiezingen op de lange baan wordt geschoven. 

Alkmaars wethouder Jan Nagengast laat via zijn woordvoerder aan het NHD weten dat er voor na 2022 wellicht mogelijkheden zijn. Dan zou het busstation meer richting de 'NS-kant' verplaatst kunnen worden om de afstand te verkorten en meteen kan er dan goede beschutting neergezet worden. Bolte's tijdelijke wachtruimte zou eventueel kunnen worden opgenomen in het nieuwe coalitieakkoord.
Pin It
Bekeken: 2779x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/