Actiebereidheid tegen de opheffing van onder andere buslijn 5 in De Hoef in Alkmaar is er genoeg. Dit bleek donderdagavond tijdens een actiebijeenkomst van de provinciale SP in De Alkenhorst. Meer dan 70 OV-reizigers waren aanwezig.

Lijn 5 maakt vanaf het station Alkmaar CS een rondje door De Hoef. De provincie wil de lijn wegbezuinigen, zodat vanaf 22 juli alleen nog lijn 1 over blijft, de bus in omgekeerde righting. Nu kunnen bewoners van De Hoef met lijn nog in tien minuten bij het ziekenhuis zijn, via het station duurt dat een half uur. Bovendien kan men dan niet eens per half uur opstappen, maar slechts eens per uur.

"Maar ik weet wel een oplossing", zei een boze buurtbewoner tijdens de bijeenkomst. "Dan moet je straks voor een auto springen, en dan brengt de ambulance je wel naar het ziekenhuis."

De grote opkomst was vooral te danken aan Jan Schrassen van Huurdersvereniging Onder de Vleugels. Hij voert al langer actie voor behoud van buslijn 5 en had contact gezocht met de provinciale SP-fractie, die vecht tegen de bezuinigingsplannen van VVD-gedeputeerde Elisabeth Post. Ze wil elf buslijnen geheel of gedeeltelijk opheffen. Ook de 150 en 164 staan op de tocht.

De SP wil de plannen maandag 9 april opnieuw in de Statencommissie Mobiliteit aan de orde stellen. Reizigers kunnen dan hun zegje doen. Van de aanwezigen in De Alkenhorst gaven zich tientallen op om op die dag in het Provinciehuis in Haarlem te protesteren.

Tijdens de actiebijeenkomst maakten SP-statenleden Marnix Bruggeman en Jim Haijen duidelijk dat de provincie geld zat heeft voor fatsoenlijk openbaar vervoer: "Ze geven het geld alleen liever uit aan autowegen en subsidie aan
kerncentrales."

De SP-afdeling Alkmaar wil samen met bewoners ook de Alkmaarse gemeenteraad mobiliseren om tegen de bezuinigingsplannen in protest te gaan. Daarnaast organiseert de SP een burgerinitiatief. Hiervoor zijn minimaal 35 handtekeningen nodig. Opgaven kan bij Folkert Zeilemaker via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en 06 -13482000 als lid van het lokale SP-team.
Pin It
Bekeken: 3152x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/