Van 25 maart tot en met 22 april exposeert het vierkoppige kunstenaarscollectief Contrast-fotografie bij Kunstuitleen Alkmaar. De tentoonstelling genaamd Crossroads wordt geopend op zondag 25 maart om 15:00 uur. De kunstenaars vertellen dan iets in het kort over hun werk. Ieder is van harte welkom.

Jan Hoogland (1944) laat zich niet beperken door onderwerp of techniek en het resultaat moet tot de verbeelding spreken en intrigeren. Hoogland weet als geen ander zijn beelden meerdere lagen mee te geven. In zijn serie met natuur als inspiratiebron heeft hij dat heel letterlijk genomen.

Armando Jongejan (1960) werkt altijd thematisch. In vele landen beoefende hij landschapsfotografie en maakte hij sociaal-documentaire reportages, waaronderTsjechië en Slowakije, na de veranderingen door de fluwelenrevolutie. Zijn sociale interesse en betrokkenheid is ook in Crossroads te zien. Met de serie ‘The University of Life’ wordt een ongemakkelijk gevoel opgeroepen over Robbeneiland, de beruchte gevangenis bij Kaapstad in Zuid-Afrika, waar Nelson Mandela gevangen werd gehouden.

Frank Roosendaal (1958) fotografeerde op de eerste zondag na Pinksteren de ‘Bronk Processie’ in het Zuid-Limburgse plaatsje Holset.  “Ik wil mensen die meestal onopgemerkt blijven een moment op de voorgrond laten treden. Met respect en zonder vooroordelen“. Zijn werk is ook in het buitenland tentoongesteld, in Darmstadt (Duitsland), Tata (Hongarije) en Jarocin (Polen).

Rob Starre (1955) legde vele landschappen vast, dan groot en ruimtelijk, dan juist in details, maar ook abstracter in lijnen en vormen. Momenteel zoekt hij zijn onderwerpen ook dichter bij huis, in eigen land, maar bij Crossroads geeft Rob Starre zijn eigenzinnige visie op het Franse schiereiland Bretagne. Geen stereotype foto’s van vuurtorens maar beelden waarin verlatenheid, rust en mystiek tot uitdrukking komen.

Na de opening is de tentoonstelling bij de Kunstuitleen tot en met 22 april te zien van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur, zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur en zondag van 14:00 tot 17:00 uur. Meer op kunstuitleenalkmaar.nl. (foto: Frank Roosendaal)
Pin It
Bekeken: 2443x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/