Het is voor ouders en verzorgers een uitdaging om zes weken zomervakantie te organiseren voor hun kinderen, zeker als hun kroost een zorgindicatie heeft. Voor inwoners van Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk en ook de BUCH-gemeenten is er goed nieuws: VakantieFUN wordt drie jaar verlengd. Én dit jaar wordt het creatieve programma ook in de herfstvakantie georganiseerd.

VakantieFUN was een twee jaar durende pilot van Sport-Z in de HAL- en BUCH-gemeenten en bedoeld voor kinderen met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum. Denk aan autisme, ADHD en PDD-NOS. De verbonden gemeenten waren zo tevreden, dat ze voor drie jaar verlenging gaan.

Met VakantieFUN beleven kinderen fantastische dagen in de veilige maar toch uitdagende omgeving van De Meent Bauerfeind. Dit doen zij in kleine groepjes die structuur, duidelijkheid en bekendheid geboden worden.

VakantieFUN 2018 wordt gehouden in de eerste vier weken van de zomervakantie (23 juli t/m 16 augustus), op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. De herfstpilot is op woensdag 24 oktober.

Aanmelden kan vanaf dinsdag 3 april via sport-Z.org/VakantieFUN. Deelname is gratis. Gezien de populariteit wordt aangeraden wordt om zo snel mogelijk in te schrijven. (foto: Sport-Z)
Bekeken: 2487x