Met de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Alkmaar lijken de vrije sluitingstijden voor de horeca in de stad behouden te blijven. "Het zat er wel een beetje in", reageert Roel Hildebrand tegenover mediapartner NH Nieuws, die namens binnenstadbewoners aan de bel trok over de toegenomen overlast.

Sinds 2015 zijn de sluitingstijden voor de Alkmaarse horeca vrijgegeven en een handjevol kroegbazen maakt er gebruik van. Volgens Roel Hildebrand is het gevolg dat de onrust en geluidsoverlast in het centrum is verschoven naar een onacceptabel tijdstip.

Hildebrand: "Voorheen was het om drie uur gewoon stil, nu is dat verplaatst naar vijf uur. Mensen staan regelmatig te schreeuwen of te gillen. Dan komt er politie bij, maar dat is dan eigenlijk al te laat: wie is er dan al wakker? Wij!" Een beetje reuring accepteert Hildebrand bij het wonen in een binnenstad. "Maar er is wel wat veranderd."

Sluitingstijden lijken voor nu een gepasseerd station, erkent Hildebrand. "Maar de overlast staat weer op de politieke agenda. De meeste partijen erkennen dat er een probleem is, dus laten we hopen dat er beweging in komt. Niemand wil dat het overlast geeft en dat is prettig om te horen. De meeste zijn ook voor strenger handhaven. Dus laat dat nu maar zien!"

Roel Hildebrand woont al vele jaren in de binnenstad, maar overweegt toch al eventjes om te verhuizen. "Als er een koper komt met een goed bod, wie weet. Als te vaak je nachtrust naar z'n grootje gaat, dan is verhuizen niet uitgesloten. Maar dat is dan wel met pijn in mijn hart." Hij hoopt vooral dat de overlast tot het verleden gaat behoren.

Robert-Jan Wille, de Alkmaarse nachtburgemeester, is blij met de verkiezingsuitslag. "De partijen die voor het behoud van de vrije sluitingstijden waren hebben een meerderheid, dus dat ziet er supergoed uit." Maar ook hij erkent hij dat de overlast moet worden teruggedrongen. "Niemand wil overlast. De komende vier jaar moeten er vervolgstappen gezet worden om dat soort problemen voor binnenstadbewoners op te lossen."
Pin It
Bekeken: 4158x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/