Het is Alkmaar Sport voor het tweede jaar op rij gelukt om de regiofinale van Olympic Moves naar Alkmaar te halen. Op donderdag 29 maart opent sportwethouder Pieter Dijkman de sportdag om 09:00 uur in de topsporthal van De Meent Bauerfeind, tijdens een spetterende opening.

Na het succes van vorig jaar nemen opnieuw ruim 1.000 scholieren van 42 middelbare scholen uit de regio en zelfs uit Flevoland en Zuid-Holland deel aan dit grootse sportevenement voor scholieren. Donderdag strijden zij op negen locaties in de stad om een plek in de finale op Sportcentrum Papendal.

Om middelbare scholieren samen meer te laten sporten zijn de partners, KVLO, NOC*NSF en Coca-Cola in 2003 ‘Olympic Moves’ gestart. Olympic Moves is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij scholieren elkaar eerst op school bestrijden en daarna regionaal en landelijk.

Olympic Moves is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland, met bijna 300 scholen. Dat is bijna de helft van alle middelbare scholen in Nederland.

Er wordt gesport in De Meent, Sportpaleis Alkmaar, de Hoornse Vaart, sportcomplex Oosterhout, TC Alkmaar, Sporthal Alkmaar Noord, Sporthal de Spil, bij het Stedelijk Dalton College en Alcmaria Victrix. De sporten zijn zaalvoetbal, badminton, handbal, tennis, streetdance en softbal.

De regiofinales worden begeleid door enthousiaste leerlingen Sport & Bewegen van het ROC Horizon College en ook vrijwilligers van de lokale verenigingen. Alkmaar Sport wordt bij de organisatie ondersteund door twee studenten van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Saskia Vermeulen via 06-42911214, of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk ook op Facebook en kvlo.nl/olympicmoves.html.
Bekeken: 2756x