Woensdagavond tegen middernacht waren alle voorlopige uitslagen van de stembureaus binnen en bleek dat de grootste partij OPA de grootste klap moest incasseren. Van de tien zetels verloor OPA er vier. Voor OPA blijven zes zetels over en is met deze uitslag nog steeds de grootste lokale partij.

Ook de PvdA verloor zetels en gaat van zes naar vier zetels. CDA leverde ook een zetel in en komt op vier zetels te zitten in de raad. Leefbaar Alkmaar kwam ook niet goed uit de bus en moet een zetel inleveren. Hiermee komt Leefbaar Alkmaar op twee zetels.

Voor de landelijke partijen VVD en Groen Links was juist het een succesvolle uitslag. VVD gaat van vijf naar zes zetels en Groen Links boekte een winst van twee zetels en heeft nu in totaal zes zetels.

De nieuwkomer BAS kan rekenen op twee zetels in de raad evenals de diervriendelijke PvdD. Als hekkensluiter schuift de ChristenUnie aan in de raad op één zetel.

Partijen die op hetzelfde aantal zetels blijven zijn D66 en SPA. Beide partijen blijven op twee zetels staan.

DENK en Democratische Partij Alkmaar haalden niet genoeg stemmen binnen om een zetel te bemachtigen.

De definitieve uitslagen worden vrijdag officieel bekendgemaakt.
Pin It
Bekeken: 6700x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/