Zaterdag 7 april kunnen inwoners van de gemeente Alkmaar gratis compost ophalen bij Stadswerk072. Tussen 9.00 uur en 16.00 uur is de gemeentewerf aan de Herculesstraat 71 voor zelfbediening geopend. Men dient zelf voor een schep, zakken en transport te zorgen. De gemeente waarschuwt hierbij dat een aanhangwagen met een zeil of net afgedekt moet worden.

Groente-, tuin- en fruit-afval en etensresten vormen de basis voor groen gas en compost. Gas en compost die vervolgens weer benut kan worden.  Iedere volle gft-rolcontainer van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Stadswerk072 organiseert deze actie samen met HVC, die het compost beschikbaar stelt.

Compost kan alleen gemaakt worden van kwalitatief goed GFT-afval. Daarom is het belangrijk om afval op de juiste manier te scheiden. Op stadswerk072.nl staan aanwijzingen. Meer info over het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval en etensresten is te lezen op afvalscheiden.nu.
Pin It
Bekeken: 4383x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/