Zaterdagavond speelden de waterpolodames van DAW uit tegen directe concurrent ZV Haerlem 2. Het gehavende team liet zich in de eerste helft van de wedstrijd aftroeven door de tegenstander en daarna kwam het de 4-0 achterstand niet meer te boven. Uiteindelijk werd verloren met 7-3.

In het eerste kwart werd door de Alkmaarders te vaak slordig overgespeeld, laat gereageerd of met teveel op een spelsituatie af gezwommen. Aan het eind stond de Alkmaarse ploeg al met 3-0 achter. Dat spelbeeld veranderde in het tweede kwart niet, al bleef de schade beperkt tot 4-0.

Het tweede deel van de wedstrijd werd beter gespeeld, maar toen was het al te laat. De wedstrijd bleef in balans, met twee scores aan beide zijden in het derde kwart (6-2). In het laatste kwart werd zowel door DAW als Haerlem eenmaal gescoord, voor een einduitslag van 7-3. Tessa Naber, Saskia Kansen en Romee Heister namen de doelpunten van DAW voor hun rekening.

"DAW kon deze wedstrijd niet compleet aantreden, maar wist wel te voorkomen dat het verschil in de tweede helft groter werd", blikt trainer Jan Koekenbier terug. "Achteraf jammer dat de eerste helft teleurstellend was, want dan had er misschien wel een punt uitgesleept kunnen worden."

ZV Haerlem Da2 wisselt van plek met DAW Da1. Het Alkmaarse team is gezakt naar de achtste plek met 16 punten uit 16 wedstrijden. De nummer negen pakte ook geen punten maar levert nog altijd gevaar met 13 punten uit 15.
Bekeken: 2018x