In de strijd om het voorkomen van degradatie ging DAW zaterdagavond op bezoek bij de Dolfijn uit Amsterdam, de nummer drie van de 3e Bondsklasse B. Het beloofde dus een zware polowedstrijd te worden, maar de Alkmaarse ploeg speelde het spelletje slim en zegevierde met 13-14.

De strategie van DAW was om niet mee te gaan in de tempo van de Dolfijn. De wedstrijd begon zoals verwacht, de Alkmaarse ploeg stond als snel 2-0 achter. Maar de de tactiek werkte wel, want met zorgvuldig geplaatste uitbraken werd de stand weer gelijk getrokken. In de laatste minuut voor rust scoorden de Amsterdammers, maar die voorsprong werd snel geneutraliseerd.

De tweede periode toonde hetzelfde beeld: de Dolfijn schoot uit de startblokken en bracht de stand naar 6-3. Daarna keerden topscorer Daan Happe en Jeroen Fennema het momentum weer en zorgden zelfs voor een voorsprong van 6-7. Amsterdam nam voor rust echter de kop weer over, middels twee scores ex-DAW'er Bert Jonker.

Het derde kwart was voor DAW. De mannen scoorden drie maal tegen Dolfijn slechts eenmaal (9-10). Tijdens de laatste periode zorgde Tibor Boots er met twee doelpunten voor dat de Dolfijn nog verder in de achtervolging moest, maar de thuisploeg gaf niet op en kwam zelfs met 12-12 weer langszij.

Daarna lijkt de voorgenomen strategie het verschil te hebben gemaakt. DAW scoorde twee keer snel achter elkaar en dat bleek genadeklap te zijn. De Amsterdamse ploeg kwam nog wel terug tot 13-14, maar in de nagelbijter van een laatste minuut kon DAW de wedstrijd gecontroleerd uitspelen.

DAW H1 staat nu achtste van de twaalf en neemt, met nog vier wedstrijden te gaan, wat afstand van de onderste drie teams.
Bekeken: 2333x