Het convenant tussen Inholland Alkmaar en Ravo binnen TerraTechnica is een schoolvoorbeeld van krachtenbundeling van onderwijs en bedrijfsleven. Occo Koedijker van de Ravo Fayat Group en Inholland vestigingsdirecteur Dirk van der Bijl tekenden voor intensieve samenwerking tussen de school en het Alkmaarse bedrijf, dat wereldwijd veegwagens levert.

Fayat Environmental Solutions, waar Ravo deel van uitmaakt, heeft een grootse ambitie om wereldwijd te zorgen voor schone en leefbare steden en verwacht dat de frisse en open blik van studenten techniek en economie hiertoe zal bijdragen.

Dit soort samenwerkingsverbanden is waar TerraTechnica om draait: een regionale krachtenbundeling gericht op onderwijs, onderzoek en innovatie in duurzame (energie)technologie. Voor studenten is de verbintenis met Ravo een uitgelezen kans om internationale ervaring op te doen en mee te mogen denken over de koers van een groot internationaal concern. Ook zal met innovatie de werkgelegenheid in de regio toenemen.

Tijdens de Meet Up in februari, een terugkerende bijeenkomst van TerraTechnica,  is een eerste aanzet gedaan. Studenten, collega-ondernemers en docenten gingen om de tafel voor het vraagstuk van Ravo. Zo ontstond er een brainstorm over wat nieuwe technologie, zoals Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI)/deep learning of Big Data kunnen betekenen voor de innovatie die Ravo voor ogen heeft.
Bekeken: 2884x