Maandagochtend om 7:00 uur werd gestart met de bouw van het unieke project Klim naar de Hemel. De traptorens, die als eerste aan weerszijde van de Grote Kerk verrijzen, dienen straks als entree en uitgang van de Klim.

Het project krijgt vorm door middel van een imposant ‘staaltje’ steigerbouw. Vijf weken lang wordt er gebouwd aan de constructie die bezoekers straks van hetzelfde uitzicht laat genieten zoals de Grote Kerk dit al 500 jaar doet.

Bezoekers zonder hoogtevrees kunnen na een klim van 20 meter genieten van het uitzicht op de binnenstad en worden dan via een loopbrug naar binnen geleid. Daar kunnen ze op ooghoogte de plafondschildering  het ‘Laatste Oordeel’ van Jacob Cornelisz van Oostsanen aanschouwen. Hierna volgt nog een klim van 20 meter naar een balustrade waar men over de gehele lengte van het dak kan lopen.

Tussen 1 mei en 1 augustus is de Klim naar de Hemel te bezoeken. Bezoekers zullen in groepen van 150 tot 200 man naar boven gaan. Speciaal voor minder valide mensen wordt een personenlift geïnstalleerd.
Pin It