De waterpolodames van DAW heeft het de afgelopen vier wedstrijden zonder punten moeten stellen. Zaterdagavond was er in eigen wateren eindelijk weer winst, en wel tegen de directe en ook lastige concurrent Z&PC Rotterdam. Het verschil werd gemaakt in de eerste twee kwarten en uiteindelijk werd het 7-4.

DAW kwam goed uit de startblokken. Tessa Naber kwam in het eerste kwart verrassend uit de hoek met twee mooie doelpunten. In het tweede kwart zette Linda Schenk meteen in de eerste aanval de stand op 3-0. Rotterdam scoorde daarna, maar Saskia Kansen sloeg terug terwijl een opponent straftijd uitzat en maakte 4-1. Verder werd in nog twee maal goed verdedigend en een score via een ondertalsituatie voorkomen.

Het goede spel werd in de laatste twee kwarten doorgezet. Ook al vertoonden de Rotterdammers steeds meer frustratie, de Alkmaarders hielden het hoofd koel door daar niet op in te gaan en het eigen spel te blijven spelen. Zodoende wisten Romee Heister en Saskia Kansen de marge telkens op drie doelpunten te houden. Ook keepster Britt Weert heeft zeker bijgedragen tot de mooie einduitslag van 7-4.

DAW Dames 1 staat nu 7e met 16 punten uit 15 wedstrijden in de 2e Bondsklasse A, en Rotterdam is met 19 uit 16 binnen schootbereik gekomen.  Van twee achterliggers komt nog steeds flinke dreiging, maar de Alkmaarders hebben aanstaande zaterdag de kans om in een directe confrontatie met de gevaarlijkste af te rekenen.
Bekeken: 2073x