Donderdag opende wethouder Elly Konijn-Vermaas de eerste Smakelijke Moestuin van Alkmaar bij peuterspeelzaal De Eenhoorn. Dat deed zij in het kader van de Week voor de gezonde Jeugd, de week waarin Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en partners BuurtLAB, en Jong Leren Eten zich hard maken voor een gezonde generatie.

Kinderen van 0 tot 4 jaar, hun ouders en verzorgers zijn goed bereikbaar via peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Dit biedt de kans om hen daar iets leuks en leerzaams aan te bieden op het gebied van gezonde voeding.

Dankzij de Smakelijke Moestuinen leren peuters spelenderwijs hoe groenten groeien, ruiken, eruit zien en vooral hoe ze smaken. Het programma biedt daarbij een speelse manier om kinderen te leren dat groenten bij de dagelijkse maaltijd horen én hoe lekker en gezond ze zijn.

Opvoeders zijn zich vaak niet bewust van het belang van gezonde voeding op jonge leeftijd, met als gevolg dat peuters te weinig groenten eten. Slechts 1% krijgt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente binnen.

Nog deze maand worden Smakelijke Moestuinen bij vestigingen van Stichting Kinderopvang Alkmaar en Kiddies in gebruik genomen. De moestuinen worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De zadenpakketten worden samengesteld door mensen met een verstandelijke beperking.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Anja Lems, JOGG regisseur Alkmaar, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 2979x
https://ee.itk.ac.id/data/