Marjolein Jonker, boegbeeld van de Tiny Houses beweging, zal voorlopig nog wel even alleen met haar kat op het Nuonterrein aan de Helderseweg in Alkmaar moeten wonen. Eerst moeten weer allerlei procedures doorlopen worden voor nieuwe buren, en dat terwijl een aantal van volledige zelfvoorzienende huisjes al in april klaar zijn. Dit meldt het NHD.

Er lag een vergunning, maar die is weer ingetrokken. De Stichting Gasfabriek heeft het terrein niet meer in bruikleen. Jonker heeft een nieuwe aanvraag ingediend voor vier extra Tiny Houses bij gemeente Alkmaar, maar daarmee start de malle papiermolen weer opnieuw.

Marjolein is sinds het begin van haar initiatief al zo'n twee jaar verder. In november stond ze nog op het punt om de stekker uit het project te trekken, maar ze kon zelf blijven op het stukje grond dat ze van de gemeente had gekregen en zette door.

Als de gemeente toestemming geeft voor totaal vijf Tiny Houses, zal het Hoogheemraadschap (HHNK) opnieuw bezwaar aantekenen. De huisjes staan gepland binnen de 'geurcontour' van de rioolwaterzuivering en dat mag wettelijk niet vanwege de volksgezondheid. Komt die vergunning er wel, dan zou de provincie kunnen eisen dat de installatie verbeterd wordt. Die ingreep van 1,5 tot 2,5 miljoen euro zit het HHNK niet op zit te wachten. Liever ziet het HHNK dat de huisjes ergens buiten de geurcontour geplaatst worden.

Jonker heeft overigens zelf eigenlijk nooit last van de stank. Ze ruikt soms een vleugje.

 
Pin It
Bekeken: 4607x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/