Het recent verschenen rapport ‘Alkmaar zelfbewust en adaptief’ leert dat de kracht van samenwerking in het gezamenlijk optreden van de regiogemeenten ligt en in meer aanpassingsvermogen. Samenwerking binnen Regio Alkmaar biedt meerwaarde voor alle inwoners en ondernemers in de regio en biedt een sterkere boodschap naar de Provincie of Den Haag. Mogelijke fusieprocessen zijn eerder een afgeleide van de samenwerking dan een inleiding.

Het bestuur van Alkmaarse heeft zich intensief bezig gehouden met verbetering van de regionale samenwerking. Hieruit vloeide ‘Alkmaar zelfbewust en adaptief’. Het college ziet dit rapport als een belangrijke stap naar de toekomst.

Wethouder regionale samenwerking Pieter Dijkman: "De verdere uitwerking wordt in samenspraak met de regiogemeenten gedaan. Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen ziet het college in de bevindingen van het onderzoeksrapport een goede basis om na 21 maart verder in te vullen."

Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, Langedijk, Heerhugowaard en Alkmaar werken al vele jaren samen, maar het kan altijd beter. En het moet beter, vinden de partners, want de opgaven veranderen snel.

Belangrijke conclusies van het rapport zijn dat er vooral bij de thema’s wonen, sociaal domein en recreatie/toerisme een meerwaarde is bij intensievere samenwerking, dat de regio meer als één stad moet gaan acteren en dat niet de bestuursstructuren maar de bestuurlijke slagkracht maakt dat een regionaal signaal bij alle hogere overheden gehoord wordt.

Het Alkmaarse college onderschrijft het advies om de gemeente flexibeler te maken, om beter in te spelen op veranderingen, waaronder wisselingen in coalities. Hiervoor wil het een regionale strategische agenda opzetten en de uitvoeringsorganisatie van de gemeenten binnen Regio Alkmaar versterken.
Pin It
Bekeken: 2707x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/