Zaterdagavond speelde Heren 1 van DAW uit bij ZPHC in Hoofddorp. Vanwege de kleine verschillen in de middenmoot van de 3e Bondsklasse B bood deze wedstrijd kans op een stijging en het achterlaten van zorgen over degradatie.  Het Alkmaarse team leed echter onnodig verlies met 11-10.

DAW straalde aan het begin van de wedstrijd niet uit dat het deze kans wilde aangrijpen. Door slap verdedigen en ongeïnspireerd aanvalsspel liep het snel tegen een 3-1 achterstand aan tijdens de eerste periode.

Tijdens het tweede kwart wist DAW zich te herpakken en kreeg met 4-3 aansluiting, dankzij twee doelpunten van Daan Happe. In de derde periode was de comeback compleet. Tibor Boots scoorde twee keer kort achter elkaar voor de voorsprong en zijn team liep tot een vlak voor de rust zelfs uit naar 6-8. ZPHC gaf zich echter niet gewonnen en scoorden met nog zes seconden te gaan de aansluitingstreffer.

Direct bij de start van het laatste kwart maakten de Hoofddorpers de gelijkmaker en brak een spannend restant van de wedstrijd aan. Tijdens een tijdstraf voor een DAW-speler scoorde de thuisploeg 9-8, maar DAW beet zich vast en nam de leiding weer over met nog 2,5 minuut te gaan.

ZPHC toonde zich daarna het gelukkigst. Na een schot op de lat viel de bal precies voor de neus van een teamlid, dat moeiteloos 10-10 maakte. DAW liet vervolgens een strafworp en een man meer situatie onbenut, waarna ZPHC tijdens de zoemer voor de laatste minuut afrondde met 11-10.

DAW H1 staat nu zevende met 19 punten uit 16 wedstrijden. Het verschil tussen de nummer vijf en negen is slechts twee punten en nummer tien staat op 16 punten met nog een wedstrijd tegoed.
Bekeken: 2145x