Erfgoedalkmaar.nl is de lucht in. De website is bedoeld om Alkmaar nog beter op de kaart te zetten als erfgoedgemeente. Er zijn onder meer de resultaten zien van de politieke en bestuurlijke inzet op het vlak van archeologie, bouwhistorie en monumentenzorg. De site neemt je als het ware mee achter de schermen.

“Het hoort helemaal bij de 21e eeuw dat je informatie en achtergrondverhalen over erfgoed ook digitaal beschikbaar stelt,” zegt een enthousiaste wethouder erfgoed Anjo van de Ven. “Dat deden we al via de Facebookpagina van Erfgoed Alkmaar en deels via de alkmaar.nl. Maar nu is er dus ook erfgoedalkmaar.nl. Een website voor iedereen die van erfgoed en Alkmaar houdt.”

De website neemt je als het ware mee achter de schermen. Zo is te lezen over archeologische opgravingen zoals in de Langestraat, over bouwhistorisch onderzoek, met onder meer houtmonsters die dateringen leveren van huizen in de oude kernen, en verhalen over restauraties en verbouwingen van monumenten van particulieren.

Erfgoedalkmaar.nl is er nadrukkelijk voor de achtergronden en de beleving van erfgoed. Voor alle regels, vergunningen en formulieren voor archeologie en monumenten blijft alkmaar.nl de aangewezen plek. (foto: Erna Faust)
Pin It
Bekeken: 2896x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/