Uit het quickscanonderzoek dat Natuur & Milieu presenteerde blijkt dat Alkmaar samen met Amsterdam en Utrecht de top 3 vormen op het gebied van duurzaamheid. In 42 gemeenten in Nederland is gekeken hoe deze gemeenten omgaan met energie, mobiliteit en afval.

Hoewel een derde plaats een goede plek is, heeft Alkmaar nog wel uitdagingen volgens Natuur& Milieu. Zo heeft Alkmaar de ambitie om energieneutraal te worden, maar heeft het hier geen jaartal aangekoppeld zoals de meeste andere gemeenten dat wel hebben.  Ook valt er volgens het rapport nog verbetering te behalen bij de inkoop van het eigen vervoer van de gemeente. En alhoewel Alkmaar een vijfde plaats inneemt qua fijnstofuitstoot door het wegverkeer, kan de gemeente hierin nog meer verbeteren door milieuzones in te voeren.

Het is niet zomaar dat het onderzoek nu gepubliceerd wordt. Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur wil Natuur&Milieu dat klimaat en duurzaamheid op de agenda komt bij de nieuwe gemeenteraden. “Gemeenten hebben een belangrijke rol in het verduurzamen van Nederland,” aldus Geertje van Hooijdonk, hoofd Programma’s bij Natuur & Milieu, “maar we zien dat slechts een deel deze rol ook actief oppakt. De verkiezingen zijn een uitgelezen moment om de gemeenten onder de loep te nemen.”
Pin It
Bekeken: 2599x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/