Vanwege de toenemende tekorten op de woningmarkt vraagt samenwerkingsverband Woningmakers Regio Alkmaar in een brief de gemeenten in de regio het bouwbeleid te vereenvoudigen. Het samenwerkingsverband omvat verschillende bouwbedrijven, woningcorporaties en makelaars die vinden dat het huidige bouwbeleid in de regio vertragend werkt.

Door per project te beoordelen wat voor soort woningen er gebouwd moeten gaan worden en in welke prijsklassen de woningen moeten vallen kan er effectiever ontwikkeld en gebouwd worden. Als voorbeeld wordt in de brief aangevoerd dat in het huidige bouwbeleid ieder project moet voldoen aan gemeentelijke regels, zoals dat 30% van de woningen sociale huurwoningen moeten zijn en 70% vrije sectorwoningen.

Volgens De Woningmakers is het niet duidelijk waar die verhouding op gebaseerd is en kan er beter over absolute aantallen gesproken worden. Een project zou dan uit alleen koopwoningen kunnen bestaan of juist uit alleen sociale woningen. Ook kan dan meer voor het 'middensegment' gebouwd worden, zodat er een betere doorstroming mogelijk is.

De brief is verstuurd naar de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Langedijk en Uitgeest.
Pin It
Bekeken: 2581x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/