Alkmaar Centraal


De traditionele plakoorlog van partijposters is losgebarsten in gemeente Alkmaar. Donderdagavond plaatste de lokale VVD een tweet met een foto waarop te zien is hoe een DENK Alkmaar poster half over die van de VVD werd geplakt.

Bij de foto stond de tekst "Zeg @DENK_Alkmaar.... Áls je dan al onze @vvdalkmaar poster gaat overplakken... wees dan zo bijdehand om je niet op heterdaad te laten snappen.... #youhadonejob  #metje”inclusieve”partij".

VVD-fractievoorzitter John van der Rhee zei tegen mediapartner NH Nieuws: "Twee leden deden een posterrondje om te kijken of er genoeg posters hingen. Vervolgens zagen ze dat er over een poster heen was geplakt door DENK. De poster was nog nat, dus zijn ze snel naar het andere bord gelopen, waar ze dus op heterdaad de leden van DENK betrapten. Ze hebben gewoon hun moment gehad om hun eigen posters op te hangen, dus ik snap niet waarom ze dat toen niet gedaan hebben." Al gaf hij wel aan dat Tunahan Kuzu, partijleider van de landelijke DENK, vrijdag in Alkmaar is. 

Mohamed Keskin ontkent. Volgens de lijsttrekker van DENK Alkmaar hebben beide partijen met elkaar gepraat en zelfs nog samen een paar posters geplakt. Zijn verklaring voor het overplakken van de poster is dat sommige partijen te veel ruimte in hadden genomen op de posterborden, waardoor er voor hen geen plek meer was.

DENK Alkmaar heeft als reactie op het incident al wel een oplossing bedacht: een motie indienen bij de aankomende raadsvergadering voor een alternatief op de posterborden.

De VVD liet het niet bij een tweet, er is meteen een eigen poster over die van DENK geplakt. Wordt vervolgd?

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl