In 2004 werd schrijver Joost Zwagerman benoemd tot de eerste Alkmaarse stadsdichter. Hij werd in 2009 opgevolgd door Margreet Schouwenaar. Zij richtte onder andere het Alkmaarse Dichtersgilde op en introduceerde de Eenzame Uitvaart. Op 1 juni eindigt haar termijn en dus is de gemeente op zoek naar een nieuw literair talent voor deze eervolle functie.

Gezocht wordt naar een talent dat een rol wil spelen binnen de infrastructuur voor poëzie in Alkmaar, een eigen invulling geeft aan het stadsdichterschap en vernieuwende ideeën heeft. Een woordkunstenaar die in Alkmaar woont of in ieder geval sterk verbonden is met Alkmaar.

De stadsdichter wordt voor drie jaar aangesteld en maakt jaarlijks minimaal drie gedichten te maken. Daarnaast heeft de poëet een belangrijke functie als ambassadeur voor de literatuur in de stad.

Een commissie bestaande uit Erna Winters (directeur Bibliotheek Kennemerwaard), Ema Najetovic (Shuffle Magazine) en Wouter van Heiningen (dichter, poëzie-uitgever en -organisator uit Den Haag) beoordeelt de inzendingen en maakt dan een keuze op basis van kwaliteit en visie. Die keuze wordt daarna voorgelegd aan het college.

Aanmelden kan voor 19 maart, door een eigen gedicht of literair werk over Alkmaar te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., vergezeld van een korte motivatie. Het stuk mag maximaal 200 woorden bevatten. Een selectie wordt uitgenodigd voor in april een persoonlijke ontmoeting en een pitch. Wie meer wil weten kan contact opnemen met Ellen Bokhove, beleidsadviseur cultuur, via 06-55426740.
Pin It
Bekeken: 3076x
https://ee.itk.ac.id/data/