De tentoonstelling 'Emanuel de Witte, Meester van het Licht' van Stedelijk Museum Alkmaar is winnaar van de wereldwijde Frame Awards in de categorie Exhibition of the Year. De expositie won zowel de jury- als publieksprijs.

De tentoonstelling concurreerde lang met de lichtinstallatie voor Kontinuum uit Ottawa, maar won uiteindelijk overtuigend ook de stem van het publiek.

De vormgeving van de tentoonstelling over Emanuel de Witte is verzorgd door Jelena Stefanovi? van Studio OTW in Amsterdam, in samenwerking met de Theatermachine. De sfeervolle, theatrale ambiance werd door bezoekers ook al hoog gewaardeerd.

De prestigieuze Award-uitreiking wordt jaarlijks georganiseerd door FRAME, het internationaal toonaangevende magazine en mediaplatform voor interieur, design, architectuur en product design.

Emanuel de Witte – Meester van het licht was te zien van 23 september tot en met 22 januari en werd mede mogelijk gemaakt door Mondriaan Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21 en het VSBfonds.
Bekeken: 2554x