Alkmaar Centraal


De Ringersfabriek in Alkmaar gaat een nieuw leven tegemoet. Niet als 'Chocolate Experience', maar als pand met een eethal en eetgerelateerde horeca op de begane grond en daarboven appartementen, kantoren en mogelijk een hotel. De omgeving gaat daarbij een verbinding met het centrum aan. Wethouder Victor Kloos: "Een belangrijke (economische) impuls voor Alkmaar en een spannende nieuwe ontwikkeling voor Overstad."

In het ontwerp voor de begane grond van de Ringersfabriek staat een passage van voor naar achter, met een Ringersplein voor evenementen en terrassen voor horeca. Bijna een kwart van het oppervlak wordt waarschijnlijk ingevuld door opleidingsbedrijf Culinair Centrum Beverwijk. Voor de verdere invulling zijn al serieus geïnteresseerde partijen gevonden.

Op de bovenverdiepingen zijn 54 appartementen voorzien, maar een deel kan nog ingeruild worden voor een hotel. Daarnaast is er op de verdiepingen in de middelste beuk ruimte voor commerciële functies zoals kantoorruimte.

BPD werkt tevens aan een stedenbouwkundig plan voor het omliggende gebied, met commercie op de begane grond en daarboven ongeveer 250 appartementen. Bewoners parkeren verdiept of half verdiept.

De gebiedsontwikkelaar zoekt een invulling die past bij de gemeentelijke omgevingsvisie voor de kanaalzone. De gebouwen worden aan de kanaalzijde niet hoger dan 14 bouwlagen en ertussen komt groene recreatieruimte. De woningen geven zicht op het kanaal en het stadscentrum.

Het doel is in mei een definitief plan te presenteren, inclusief concrete uitvoeringsplanning, met medewerking van een bewonersgroep.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl