Het Alkmaarse college heeft de uitvoeringsregels voor evenementen vastgesteld. Hiermee wordt een update gegeven aan de regels over bijvoorbeeld begin- en eindtijden, geluidsnormen, openbare orde en veiligheid, en het schenken van alcohol. Een Klankbordgroep van bewoners, organisatoren en horeca heeft een bijdrage geleverd aan de opstelling.

De meeste evenementen vinden plaats in de Alkmaarse binnenstad, waar de belangen en wensen van betrokken partijen kunnen conflicteren. De Klankbordgroep Evenementen Binnenstad is opgezet voor een goede balans tussen reuring en leefbaarheid.

Wethouder Victor Kloos: "De klankbordgroep heeft geadviseerd over diverse onderwerpen, in het bijzonder over de toegestane geluidbelasting bij evenementen in de openbare ruimte, communicatie en de afhandeling van klachten. Het advies van de klankbordgroep is verwerkt in de uitvoeringsregels. Geweldig dat we zo hebben kunnen samenwerken."

Ook is het GeluidBuro ingezet, voor de meting van geluidsniveau's op en rond zes evenementenlocaties. Voor het rapport zijn ook de bastonen opgepikt, met het oog op de c-normen.

Er zijn een aantal nieuwe elementen in de uitvoeringsregels. Zo gelden de nieuwe geluidsregels niet voor Alkmaar Ontzet en Koningsnacht en -dag, wordt rekening gehouden met specifieke omstandigheden, komt er betere communicatie met omwonenden over geplande evenementen en is er een meldpunt voor klachten tijdens het evenement.

Verder is er geen vergunning meer nodig voor straat- en buurtfeesten, zijn er duidelijke handvatten voor toezichthouders en is er groene stroom voor evenementen.

In oktober evalueert de klankbordgroep, voor eventuele aanpassingen aan de uitvoeringsregels.
Pin It
Bekeken: 2377x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/