"In de komende twintig jaar verandert de wereld meer dan in de afgelopen 300 jaar. Niet aanhaken is daarom geen optie", stelde gastspreker Ruud Veltenaar tijdens de eerste Meet Up van TerraTechnica in Hogeschool Inholland. Met frisse ideeën van innovatieve studenten en ondernemers wordt er samengewerkt om vraagstukken over duurzame energietechnologie op te lossen.

De ontwikkelingen op het vlak van duurzame energie zijn nauwelijks bij te benen. Maar dat is ook hard nodig. "Doen we niks? Dan dreigt een ecologische crisis. Dan krijgen we te maken met ecologische vluchtelingen. Zij vluchten naar landen waar bijvoorbeeld de lucht schoner is. Zolang wij fossiele brandstoffen gebruiken is dat onze toekomst", meent Veltenaar, internationaal trendwatcher en inspirator.

"In de regio moeten we de handen ineen slaan. De oplossing lijkt eenvoudig maar wordt nog veel te vaak over het hoofd gezien", sluit Inholland vestigingsdirecteur Dirk van der Bijl aan. "Studenten geven hun kennis aan het lokale bedrijfsleven en leren aan de hand van echte praktijkcases. Door hun onbevangenheid en nieuwsgierigheid stellen zij vragen die de ‘ouwe rotten’ in het vak niet meer stellen. Dat lef zorgt voor nieuw inzicht."

Na de aftrap werden in vijf groepjes dilemma's uit het bedrijfsleven getackeld. Hoewel de thema’s en ideeën divers waren, was telkens de conclusie dat dit omdenken moet worden vastgehouden; vaker andersdenkenden bevragen en ondernemers moeten de studenten opzoeken en niet andersom.

Dankzij de interactie was in een middag de eerste stap gezet om  veegmachines te maken die ook kunnen strooien en de wegkwaliteit controleren.

De groep ondernemers gingen naar huis met voldoende stof tot nadenken.
Pin It
Bekeken: 2198x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/