Projectontwikkelaar De Realisatie is door gemeente Alkmaar geselecteerd voor de derde fase van woningbouwlocatie De Pauw in De Rijp. Ed de Moor van het bedrijf en wethouder Pieter Dijkman ondertekenden donderdag de koopovereenkomst in het oude raadhuis van De Rijp.

De Realisatie zal nog voor de zomer starten met de verkoop van de totaal 70 woningen, waaronder vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap, rijwoningen en appartementen.

De Realisatie bestaat deze maand vijf jaar en heeft in de tussentijd ervaring opgedaan met het realiseren van aardgasloze woningen met warmtepompen. Dit sluit goed aan bij de groene ambities van gemeente Alkmaar en ook de bijzondere architectuur, samen met W3 Architecten ontworpen, viel in de smaak.

"De gemeente is blij met deze partij", aldus Pieter Dijkman. "De Realisatie combineert de duurzaamheidsambitie van de gemeente met kwaliteitswoningen. De bouw in Fase 2 is in volle gang. Daar was veel belangstelling en de verkoop was een succes. Ruim de helft van de woningen is verkocht aan mensen uit De Rijp. Hoog tijd dus voor de volgende stap in de ontwikkeling van het prachtige woongebied De Pauw”.

De gemeente biedt in de vierde en laatste fase van De Pauw nog zes vrije kavels te koop aan, waarschijnlijk nog dit jaar. Het gaat hier om meest noordelijke strook, rechts onderin op de foto. Daar wordt later meer over bekend gemaakt. (foto: HB Adviesbureau)
Pin It
Bekeken: 5086x
https://ee.itk.ac.id/data/