Een teleurstellende uitspraak voor de bewoners van het Emmakwartier. De verleende vergunning wordt niet ingetrokken en de bouw van Emma fase 2 mag van de bestuursrechter dan ook doorgaan. In de Van Everdingenstraat zullen acht stadsvilla's verrijzen.

Wijkvereniging Emmakwartier spande een rechtszaak aan tegen de verleende vergunning omdat zij vindt dat de buurt al vol genoeg gebouwd is. Woensdag veegde de bestuursrechter de bezwaren van bewoners die meer dan 150 meter van de bouwlocatie wonen als eerste van tafel. Bezwaarmakers die wel binnen deze 150 meter wonen kregen op geen enkel bezwaar gelijk.

De andere voorgelegde argumenten van de wijkvereniging, zoals de zorg om wateroverlast door verstening en minder groen, verhoging van de parkeerdruk, de aantasting van het woon- en leefklimaat, en inbreuk op privacy vond de rechter niet sterk genoeg om te honoreren. De rechter vindt dat de bewoners in een dichtbebouwd gebied wonen nabij het centrum waardoor andere leefnormen gelden.

Bewoners hebben middels handtekeningenacties en inspraaksessies bij commissievergaderingen getracht de komst van de nieuwbouw tegen te houden. Ze voelden zich niet gehoord door de gemeente toen deze de vergunning verleende en dienden bezwaar in bij de bestuursrechter. De bestuursrechter ging niet akkoord.

Of de wijkvereniging in hoger beroep gaat is nog onduidelijk.
Pin It
Bekeken: 2809x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/