Onder toeziend oog van schoolbesturen uit het basisonderwijs en culturele instellingen hebben de wethouders Anjo van de Ven en Elly Konijn-Vermaas dinsdag het 'Convenant Cultuur en Primair Onderwijs Alkmaar' ondertekend. Met het tekenen van dit convenant benadrukken de wethouders nog eens het belang van cultuuronderwijs op basisscholen.

Beide wethouders zijn al geruime tijd bezig met het versterken van de cultuureducatie in Alkmaar. “Onderwijs en cultuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Leerlingen leren bijvoorbeeld door het werken met cultuur beter kijken en beter vragen stellen. Daarom investeren we in cultuureducatie. Dat past bij onze ambitie om kunst en cultuur nog beter toegankelijk te maken voor ieder kind in Alkmaar”, zo meldt wethouder Konijn-Vermaas.

Ook wethouder Van de Ven is ervan overtuigd dat goed cultuuronderwijs bijdraagt aan de individuele en creatieve ontwikkeling van kinderen, “Cultuureducatie maakt onderwijs levendig, concreet en prikkelt de zintuigen. Het inspireert, stimuleert, motiveert en geeft kinderen onvergetelijke ervaringen. Op een speelse manier kennis maken met cultuur bijvoorbeeld door aan een mooi en spannend project over de geschiedenis van Alkmaar of gewoon lekker zelf aan de slag met je talent.”

In het afsprakendocument staat onder meer beschreven hoe de doelen die de scholen met cultuureducatie willen bereiken samen met de culturele instellingen worden bereikt. (foto: Jan Jong)
Pin It
Bekeken: 2450x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/