Gemeente Alkmaar komt slecht uit de bus als het gaat om het weigeren van alcohol aan jongeren onder 18 jaar. Als een jongere een beetje zijn best doet dan komt hij of zij vrij gemakkelijk aan alcohol.

De Universiteit van Twente heeft in 2017 een onderzoek gedaan naar de verkoop van drank aan minderjarigen en hieruit blijkt dat gemeente Alkmaar de slechtste cijfers heeft van alle gemeenten in Noord-Holland. En dat niet alleen, de cijfers van 2017 zijn slechter (27,8%) dan die van 2013 (33%) en 2016 (31%).

Voor het onderzoek gingen jeugdige 'mystery shoppers' op pad om alcohol te bestellen bij diverse alcohol verkopende bedrijven, zoals sportkantines en cafetaria, en in 27,8 procent van de gevallen werd er in Alkmaar  'Nee' verkocht aan de onopvallende controleurs.

Het is aan de gemeente Alkmaar om het handhavingsplan aan te scherpen en te verbeteren. Inmiddels is het nieuwe handhavingsplan gereed en zal binnenkort in de vergadering van het college van B&W gepresenteerd worden.

Ook de cijfers van gemeente Heerhugowaard liegen er niet om. Kreeg in 2015 nog 70% van minderjarigen geen drank mee, in 2017 was dit slechts 37,3%. Binnen het HAL-gebied is Langedijk ruimschoots het scherpst: in 56,7% van de gevallen kreeg mystery shoppers geen drank mee.
Pin It
Bekeken: 3117x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/