Vanwege de Nationale Voorleesdagen die nog tot 3 februari worden gehouden bracht wethouder Anjo van de Ven een bezoek aan de Matthias school in Overdie.  Uiteraard kwam ze daar om voor te lezen.

Kinderen uit groep 1 en 2 werden verrast en vermaakt met het verhaal uit prentenboek 'Ssst! De tijger slaapt', een spannend verhaal van Britta Teckentrup dat verkozen is tot prentenboek van het jaar.

Naast dit boek hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2017, die de Prentenboek Top Tien compleet maken. Tijdens De Nationale Voorleesdagen staan deze tien prentenboeken centraal. Volgens wethouder Anjo van de Ven is het belangrijk dat kinderen worden voorgelezen en is dat goed voor de taalontwikkeling.

Leesconsulent Leonie Purkins is het daar mee eens en wil de kinderen enthousiast maken om te lezen. ”Wat heel belangrijk is, is dat ouders en leerkrachten met de kinderen praten over het boek. Als je rustig met je kind samen een boek leest dan kan je ook een gesprek houden over het boek”

Dankzij het initiatief 'De bibliotheek op school' is er een structurele samenwerking tussen school en de bibliotheek. Leonie is werkzaam bij de bibliotheek maar is daarom ook wekelijks op basisscholen te vinden om kinderen het plezier van lezen te laten ontdekken.
Pin It
Bekeken: 2419x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/