De gebouwen van Noordwest Ziekenhuisgroep zijn al sinds 2010 rookvrij en hebben voor verstokte rokers op het buitenterrein abri's. Maar past dit beleid nog wel bij een ziekenhuis?

Zo is het ziekenhuis in Leeuwarden per 1 januari geheel rookvrij en hiermee het eerste ziekenhuis in Nederland met een rookvrij buitenterrein. Ook het Westfriesgasthuis in Hoorn voert per 1 februari de rookvrije zone in. Roken is dan ook op het buitenterrein van dit ziekenhuis verboden en wordt er met belijning op de grond de rookvrije zone gemarkeerd. Een sigaret opsteken bij het verlaten van het ziekenhuis in Hoorn is dan verleden tijd.

Net als bij de meeste ziekenhuizen in Nederland kunnen bezoekers en gasten van het ziekenhuis in Alkmaar en Den Helder een sigaret opsteken in de rookabri's bij de ingangen van de gebouwen. Het Noordwest Ziekenhuisgroep heeft ook een rookvrije zone, maar dan van enkele meters. Het Noordwest Ziekenhuisgroep gaat zich beraden op het aanpassen van het huidige rookbeleid en het uitbreiden van de rookvrije zone.
Pin It
Bekeken: 3162x
https://ee.itk.ac.id/data/