Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de zorg voor minderjarigen. Achterliggende gedachte is dat gemeenten de zorg dichter bij de inwoners kunnen organiseren en eenvoudiger en goedkoper kunnen inkopen dan het Rijk.

De Rekenkamercommissie heeft het rapport ‘Tussenstand Uitvoering Jeugdhulp’ woensdag aangeboden aan de Alkmaarse raad. De centrale vraag  was of de jeugdhulp in de gemeente Alkmaar goed geregeld is. Het antwoord hierop is dat Alkmaar goed op weg is, maar dat er verbeteringen mogelijk zijn en dat de raad daarbij een voortrekkersrol kan nemen.

De belangrijkste winst kan gemaakt worden bij de kwaliteit en intensiteit van de zorg want de opgelegde budgetkorting vanuit het Rijk is voelbaar geweest in het werkveld.

Het budget zal heroverwogen moeten worden zo is te lezen in het rapport. Daarnaast is er te veel bureaucratie waardoor er te lange wachtlijsten ontstaan. Ook de formulieren die ouders moeten invullen zijn te ingewikkeld.

De Rekenkamercommissie adviseert de raad om administratieve en technische belemmeringen zoveel mogelijk weg te nemen. De budgetten moeten in kaart gebracht worden zodat de knelpunten naar voren komen en er moeten betere werk- en procedureafspraken komen tussen de raad en het college over grote veranderingen, zoals de decentralisatie van de jeugdhulp in 2015.
Pin It
Bekeken: 2369x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/