Het koppelen van onderwijs en duurzaamheid klinkt heel logisch want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. daarom trapten ruim 350 kinderen van 16 basisscholen uit de regio dinsdagochtend de Energy Challenge af in HAL 25 in Alkmaar.

De Challenge is een project project waar jongeren op het basis- en voortgezet onderwijs worden uitgedaagd om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op de eigen school en in de eigen omgeving.

De teams gaan op onderzoek uit in de wereld van energie, techniek, en duurzaamheid en zetten de opgedane kennis om in actie en resultaat om zo zoveel mogelijk 'Energy Stars' te verdienen. Bijzonder aan deze Challenge is de opdracht die schrijver Jan Terlouw aan de kinderen meegeeft.

In zijn boek 'Hebzuchtgas' gaat het mis met Nederland waardoor uiteindelijk grote energiebedrijven besluiten een 'toekomststoel' bij de vergadertafel te zetten om zo nooit meer het belang van de toekomst uit het oog te verliezen.

De kinderen moeten tijdens de Challenge zo'n toekomststoel 'pimpen' én er voor zorgen dat de stoel bij een bedrijf terechtkomt. Het eerste bedrijf is al bekend, één van de stoelen gaat naar Energiebedrijf ENGIE.
Pin It
Bekeken: 2606x
https://ee.itk.ac.id/data/