Alkmaar Centraal


Team Jelly-D-Moen van PCC Alkmaar heeft de finale van de Nederlands / Belgische kunst- en techniekwedstrijd Artcadia bereikt met het project ‘Evaporation Dome'. Samen met elf andere scholen gaan Jelte, Dylan, Monte en Koen strijden voor de winst tijdens de grote finale op 11 april in het Evoluon in Eindhoven.

‘Artcadia, Imagine your future’ is een landelijk techniek- en kunstwedstrijd, waarin leerlingen in 2 havo/vwo een beeld creëren van het jaar 2080. Onder leiding van docenten laten zijn ze zien hoe bijvoorbeeld gebouwen, openbare ruimte, watermanagement, vervoer en het milieu eruit zullen zien.

Voor de 10e Artcadia stuurden 128 Nederlandse en Belgische scholen 323 maquettes, schilderijen, multimedia en andere creatieve uitingen in. Een deskundige jury boog zich over de creaties en selecteerde elf finalisten. Een twaalfde werd door publiek gekozen.

Jelly-D-Moen ging met docent A. Tolsma aan de slag met het thema Water. Zij voorzien een drinkwatertekort en hun oplossing is om zoet water te creëren in grote verdampingskoepels langs de kunstlijn van Afrika. Het water wordt via pijpleidingen de binnenlanden in getransporteerd en het zout wordt gebruikt voor consumptie en in de bouw.

Jelly-D-Moen en de andere finalisten werken hun projecten nu verder uit voor een presentatie tijdens de feestelijke finale in het Evoluon. Het winnende team krijgt een onvergetelijke reis naar de Poolse stad Warschau.

Meer informatie op artcadia.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl