Alkmaar Centraal


Op woensdag 24 januari start Bibliotheek Kennemerwaard een cursus mediawijsheid op haar locatie in het Alkmaarse centrum. De vijfdelige cursus is voor iedereen die meer wil weten over privacy online, sociale media en veilig internet surfen.

Tijdens de workshops ga je met de cursusleider en hooguit zeven andere cursisten aan de slag met tips en trucs over goed zoeken, nepnieuws, gespecialiseerde websites, het gebruik van Google Maps en Streetview, veilig het internet op, pc beveiliging en het filteren van de enorme informatiestroom.

Elke les gaat over één onderwerp.  De eerste les over informatie zoeken en controleren, de tweede over nepnieuws, de zin en onzin en de derde les gaat over informatie en locatie. De vierde gaat over privacy en de laatste over het voorkomen van 'digibesitas'.

Mits er minimaal vier aanmeldingen zijn, wordt de cursus vanaf woensdag 24 januari wekelijks gehouden van 19:30 tot 21:30 uur. De kosten zijn 35 euro, voor biebleden 30 euro. Aanmelden kan via de agenda op bibliotheekkennemerwaard.nl of tijdens openingstijden bij de klantenservice.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl